QUASER Personel Belgelendirme Hizmetleri

Quaser Personel

Personel Belgelendirme Hizmetleri

Home Metal Sektörü

Çelik Kaynakçısı (Seviye 3)

Çelik Kaynakçısı (Seviye 3); iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, iş organizasyonu yapan, kaynak donanımını ve kaynak parçasını hazırlayarak, çelik malzemelerin ergitmeli kaynak yöntemlerinden (elektrotla ark, gaz korumasız özlü tel elektrotla ark, tel elektrotla toz altı ark, özlü tel elektrotla toz altı ark, tel elektrotla metal-ark asal gaz (MIG), tel elektrotla metal-ark aktif gaz (MAG), aktif koruyucu gazla özlü tel elektrotla metal-ark, aktif koruyucu metalik özlü elektrotla ark, tungsten asal gaz ark, otojen tungsten asal gaz, boru biçiminde özlü elektrotlu tungsten asal gaz, indirgeyici gaz ve katı dolgu malzemeli tungsten asal gaz, plazma ark, oksi-asetilen) herhangi birini elle veya yarı mekanize kaynak donanımlarını kullanarak gerçekleştiren ve kaynak temizliğini yapan, kaynak donanımını ortamdan uzaklaştıran ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.

Çelik Kaynakçısı mesleği, 5544 sayılı Kanuna göre, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkartılan tebliğlerde belirtilen mesleklerden biridir. Tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Alüminyum Kaynakçısı (Seviye 3)

Alüminyum Kaynakçısı, iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, alüminyum ve alaşımlarının ergitmeli kaynak yöntemlerinden birini elle ve/veya yarı mekanize donanım kullanarak gerçekleştiren iş talimatlarına göre kaynak işlerini yapan nitelikli kişidir.

Alüminyum Kaynakçısı mesleği, 5544 sayılı Kanuna göre, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkartılan tebliğlerde belirtilen mesleklerden biridir. Tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Direnç Kaynak Ayarcısı (Seviye 4)

Direnç Kaynak ayarcısı, iş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, iş organizasyonu yapan, kaynak donanımını ve kaynak parçasını hazırlayarak, metalik malzemelerin ergitmeli direnç kaynak yöntemlerinden herhangi birini (Direnç Nokta Kaynağı, Dikiş Direnç Kaynağı, Projeksiyon Kabartmalı Kaynak, Yakma Alın Kaynağı, Basınç Alın Kaynağı, Yüksek Frekans Direnç Kaynağı), tam mekanize veya otomatik kaynak donanımlarını kullanarak gerçekleştiren  ve kaynak temizliğini yapan, kaynak donanımını ortamdan uzaklaştıran ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.

Direnç Kaynak ayarcısı mesleği, 5544 sayılı Kanuna göre, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkartılan tebliğlerde belirtilen mesleklerden biridir. Tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Endüstriyel Boru Montajcısı (Seviye 3)

Endüstriyel Boru Montajcısı, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma önlemlerini uygulayarak kalite sistemleri çerçevesinde, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, endüstriyel tesislerdeki boru sistemlerinin montajı için ön hazırlık yapan, boru ölçümü ve markalaması yapan, kaynak ağzı açan, spool imalatı yapan, flanşlı birleştirme yapan, boru bükümü yapan, boru-support montajını gerçekleştiren, boru sistemini test işlemi için hazırlayan ve mesleki gelişim faaliyetlerine katılan nitelikli kişidir.

Endüstriyel Boru Montajcısı mesleği, 5544 sayılı Kanuna göre, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkartılan tebliğlerde belirtilen mesleklerden biridir. Tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Tebliğ 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanmıştır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız